Район "Студентски" премахна 34 ромски колиби в Малинова долина (СНИМКИ)

photo_library
 • Премахване на цигански колиби в Малинова долина, район Студентски

  Снимка: Район Студентски

 • Премахнаха ромски колиби в Малинова долина, район Студентски

  Снимка: Район Студентски

 • Премахнаха ромски колиби в Малинова долина, район Студентски

  Снимка: Район Студентски

 • Премахнаха ромски колиби в Малинова долина, район Студентски

  Снимка: Район Студентски

Цигански колиби бяха премахнати вчера в Малинова долина при редовна акция на район Студентски. Незаконните бараки са съборени и теренът е почистен. На мястото е имало само няколко от обитателите, а другите са били изчезнали. Те са знаели, че "домовете им" ще бъдат съборени, тъй като са били предупредени от местното кметство.

В акцията са участвали представители на Столичен инспекторат, Специализираните полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред към СДВР, полицаи от 7 РПУ, Общинска полиция, мобилен екип от отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – район „Оборище“. Заедно с тях е имало и екип на ОП ,,Екоравновесие“ за залавяне на безстопанствени кучета.

Съборени са 34 незаконни колиби, които били направени от боклуци - кашони, дъски, наилони и други подръчни материали. Съставени са 3 акта за административно нарушение (АУАН) по Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на Столична община, съобщават на сайта си от район Студентски.

При проверка на служители предишния ден на мястото е имало доста роми и деца, които твърдяли, че работят, а малките ходели на училище. Това е наложило вчера при акцията да участват и от Закрила на детето и социални, но там не е имало нито едно дете. Всички обитатели на създадената ромска махала нямат регистрация в София.

Те били предимно от Луковит, Монтана, та даже и от Севлиево, обясниха пред Столица.bg от район Студентски. След събарянето на бараките от терена в Малинова долина са извозени 3 тона боклуци. От район Студентски са категорични, че ще продължат с редовните проверки и акции по разчистването на незаконно построени бараки и обитаване на терени в Малинова долина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глоба за строителни материали на тротоара и течаща вода на "Г. Ру......

Строителна фирма в София бе санкционирана вчера при проверка на Столичен инспекторат. При контрол по строителство е уста...

Прочети още keyboard_arrow_right