Арх. Шишков за трагедията с Людмил: Не е ясно как павилионът е вписан в кадастъра

Арх. Шишков за трагедията с 16-годишния Людмил: Не е ясно как павилионът е

Снимка: Столица.bg

Подалият оставка архитект на район "Триадица" Иван Шишков изложи пред bTV своята гледна точка за инцидента, довел до смъртта на 16-годишния Людмил. Той не смята, че с някои свои действия е виновен за кончината на младежа. Шишков обясни още, че павилионът, захранван с опасния кабел, се намира на терен на болница "Св. Иван Рилски". Обектът е там по желание на директора на лечебното заведение. 
 
"Когато през 2018 година е започната процедурата за премахване на павилиона, реално погледнато тогава директорът на болницата с писма е поискал този павилион и още един да бъдат узаконени. А реално погледнато ги има попълнени в кадастралната карта. Неясно как е попълнен в кадастралната карта обект, който е преместваем. Според мен това, че не се знае кой е собственикът на павилиона, и това, че е вписан в кадастъра, означава, че не е случаен човек. Освен това през 2011 година, когато колежката е подписала бележката, докато аз съм в отпуск, също има извадка от кадастралния план, в който пише, че е търговска сграда“, обясни още Шишков.
 
 
В студиото на bTV беше и и Елена Траянова, бивш началник на отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация“ в общината, която през 2011 г. е подписала вместо арх. Шишков бележката, с която ЧЕЗ прокарва ток на павилиона.
Тя изрично подчерта, че с въпросната бележка не се нареждало да бъде прокаран ток, а че се поръчвало на ЧЕЗ да направи проучване.
За мен тази служебна бележка, независимо кой я е подписал – в случая аз, не убива дете. Токът уби детето. Много съжалявам, че така ще го кажа, виждайки мъката на хората, които загубиха детето си“, коментира още Траянова.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От началото на годината в "Триадица": Стикирани са над 73 стари а......

  От началото на 2021 година в район "Триадица" има  над 73 стикирани МПС-та. Машините са основно в кварт...

Прочети още keyboard_arrow_right