И столичният "Иван Вазов" е вече в "зелена зона"

И столичният "Иван Вазов" е вече в "зелена зона"

Снимка: Район Триадица

Започва асфалтирането на ул. "Славовица", в участъка след 121-во СУ "Георги Измирлиев", ЦГМ започна изграждането на паркинг

Платеното паркиране в София се разширява и "зелената зона" "захапа" и столичния квартал "Иван Вазов". Живеещите там отдавна искаха да има ред и дисциплина в пракирането, особено зоната около входа на Южния парк, и след 3 години платеното паркиране е факт.

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, в кв. “Иван Вазов” пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин” вече е в режим платено паркиране, съобщиха от район "Триадица", цитирани от БНР.

Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от "зелената" зона в квартала, като от днес започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в кв. “Иван Вазов”.

В момента се работи по северния тротоар на ул. "Орехова гора" в участъка между ул. "Нишава" и ул. "Хайдушка гора". Предвидено е свързване на бул. "Гоце Делчев" с ул. "Нишава" посредством удобен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата в посочения участък ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

Започва асфалтирането на ул. "Славовица", в участъка след 121-во СУ "Георги Измирлиев". Скоро предстоят строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина 4 метра, която да осигури безопасен достъп до бул. "България". След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на "Славовица", част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават от района.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дърво падна върху детска площадка в столичния кв."Иван Вазов"...

Орех с изгнила коренова система се стовари върху детска площадка до бл. 73 в кв. "Иван Вазов" в район Триадица, разказа ...

Прочети още keyboard_arrow_right