Изсъхналите секвои в Южния парк ще бъдат превърнати в произведения на изкуството

-

Снимка: Facebook

Изсъхнали са секвоите до статуята на синигера в столичния Южен парк. Това съобщиха от районната администрация на "Триадица".

Кметът на района Димитър Божилов е провел работен разговор с управата на Южен парк по въпроса за изсъхналите секвои през изминалата седмица.

От парковата управа са потвърдили, че за съжаление дърветата действително са изсъхнали, но в момента текат преговори с Художествената академия за превръщането на дънерите им в произведения на дървотезбарското изкуство.

При осъществяването на проекта ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност, информират от района.

Над 400 дървета са били засадени в район "Триадица", отчете кметът Димитър Божилов в емоционален пост във Фейсбук. Той заяви, че една от каузите, зад които винаги е заставал, е именно повече зеленина за квартала.

"Защото браних от частни набези секвои, фиданки, храсталаци и поляни, саморасли джанки, че дори и кавака пред бл. 11 в Стрелбище оцеля, защото го изследвахме и лекувахме", каза Димитър Божилов. Той припомня, че хората, които не са се съобразили с каузата за повече зеленина и са тръгнали срещу политиката на района, извършвайки незаконна сеч, сега са клиенти на прокуратурата.

По думите му, където се е наложило да се премахне дърво, са се появили три, а за за всяко новозасадено дърво има задължителен контрол за минимум два вегетативни сезона.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Еко хъб вместо асфалт в столичното 20 ОУ "Т. Минков" (СНИМКИ)...

Софийското 20 ОУ "Тодор Минков" вече разполага със зелен кът за игри и почивка. Превърнахме част от асфалтирания двор в ...

Прочети още keyboard_arrow_right