Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на столичното 20 ОУ "Тодор Минков"

-

Снимка: Facebook

Кметът на София Йорданка Фандъкова днес направи проверка на ремонтите в 20 ОУ "Тодор Минков". За това съобщи кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, който заяви, че е там всеки ден, защото основният ремонт на покрива се изпълнява от района.

Ремонтът на покрива на училището върви по график и ще е готов до осми септември, съобщи Божилов. Кабинетите на втория етаж, в които се въвеждат мерки за енергийна ефективност, ще са готови идната седмица.

"Тоалетните се ремонтират по възлагане на училището, и според мен ще са готови в срок до седмица преди 15-ти. Но докато не ги видя няма да съм спокоен", каза още районният кмет, като допълни, че е видял вече няколко от помещенията с налепени плочки, така че си позволява "разумен оптимизъм".

По думите му в момента усилия обединяват район, експерти от Столична община и училищното ръководство, а темповете на работа са добри. "Крайната цел - красив, безопасен и енергийно ефективен дом на просветата, чийто праг ще прекрачат малки и малко по-големи на прекрасния празник в средата на септември", казва още кметът на "Триадица".

Районът получи и виза за проектиране и облагородяване на пространствата в и около училището. Документът се съгласува и с института за културно наследство, а дейностите предстоят след приключване на основната част от ремонта.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Продължава ремонтът на тротоара на столичната ул. Георги Измирлие......

Продължават ремонтните работи по тротоара на ул. „Георги Измирлиев“ в столичния район „Триадица“...

Прочети още keyboard_arrow_right