Кметът на Триадица назначи проверка за храната в 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров"

Кметът на Триадица назначи проверка за храната в 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров"

Снимка: 126ou.net

Кметът на район Триадица Димитър Божилов назначи проверка за храната в столичното 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров". Там избухна скандал за качеството на храната, което се предлата на децата от фирма, която е спечелила конкурса.

За проблема сигнализира в социалната мрежа директорът Росен Димитров. Той предупреди родителите и се извинява, че няколко дни децата са останали без храна.

"Не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители.Винаги сме поставяли децата на първо място", написа Росен Димитров.

Сигналите за нередности в социалната мрежи, за столовото хранене в 126 ОУ „Петко Ю. Тодоров“, бе причина кметът на Триадица да изиска проверка по случая, която да констатира и санкционира нарушенията.

"Недопустимо е храна в този вид и с очевдино лошо качество да бъде сервирана на учениците. Ще се предприемат всички необходими мерки, включително и ако се налага прекратяване на договора с избрания участник", написа кметът в позицията си в социалната мрежа.

Конкурсът е спечелен при ясни и прозрачни правила. Офертите са оценявани от комисия, съставена от служители на районната администрация, представители на БАБХ, РЗИ, представители на училищното ръководство и настоятелство.

Официален сигнал за лошо качество на храната не е подаван. От началото на учебната година са извършвани ежедневни и инцидентни проверки в училищата в района. Проверяват се качеството и начина на доставка или приготвяне на храната в училищните столове. В досега проверените училища не са констатирани нарушения или проблеми в предоставяната услуга, коментира Димитър Божилов.

Кметът обещава резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Таралясници тормозят столичани в „Гоце Делчев" (СНИМКИ)...

Столичанка публикува снимки във фейсбук групата „Снимано в София“ на два изоставени автомобила в столичния к...

Прочети още keyboard_arrow_right