Кметът на „Триадица“ е против строежа на сгради без канализация в Кръстова вада и Манастирски ливади

Кметът на „Триадица“ постави важни за района въпроси в МРРБ

Снимка: Фейсбук

На среща в МРРБ Димитър Божилов постави важни зда района проблеми

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов се е включил в работна среща, инициирана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, съобщават от районната администрация.

В разговора са участвали също кметове на други столични райони - Средец, Слатина, Лозенец, Студентски както и общински съветници в СОС от Демократична България.

Сред проблемите, които Димитър Божилов е поставил за разглеждане, е въпросът за етажни сгради, които могат да бъдат одобрявани по силата на ЗУТ с изгребни ями, вместо с канализация.

„Темата касае кварталите Манастирски ливади – изток и Кръстова вада – запад, като принципната позиция на района е да не разрешава такива строежи. Това вече ще залегне и в закона, като от МРРБ се съгласиха с тезата ми, че правилото за изгребни ями може да важи само за еднофамилни сгради и предстоящото изменение на ЗУТ ще засегне и този въпрос“, съобщава кметът от Фейсбук страницата си.

По време на среща е бил разгледан и въпросът с паркоместата на подемни механизми.

„Идеята на района за санкциониране на сгради, в които механизмите за осигуряване на достатъчен брой места са премахнати след приемане на сградата, бе посрещната с интерес, но за налагане на по-сериозни санкционни мерки МРРБ ще се допита до заинтересованите групи - съсловията на архитектите и строителите“, уточнява Димитър Божилов.

Друга тема, която е била поставена пред регионалния министър, е за жилищен блок "Български художник" в жк.“Гоце Делчев“.

„В присъствието на директора на ДНСК отправих апел към министъра за съдействие по сложния казус с въвеждането в експлоатация на жилищната сграда, обитавана от стотици граждани, които в момента заплащат непосилни сметки за промишлен ток“, казва кметът на район „Триадица“.

Той допълва, че се е стигнало до решение да се предложи на МРРБ сформирането на междуведомствена работна група от района, в която да влизат представители на ресорното министерство, на ДНСК и на Столична община - НАГ, за да може по-бързо да се стигне до решаването на проблема.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (22%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 265 Гласове)
Общо гласували: 414 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Девет стари автомобила премахнаха от територията на "Триадица"...

Само за два дни през изминалата седмица районната администрация на столичния "Триадица" организира премахването на девет...

Прочети още keyboard_arrow_right