Кметът на Триадица: Само с ден пресрочихме косенето в района

Кметът на Триадица: Само с ден пресрочихме косенето в района

Снимка: Фейсбук

Само с ден е пресрочен срокът за косенето на зелени площи в район Триадица-Столична община. Това съобщи кметът Димитър Божилов в социалната мрежа. Крайният срок е бил на 18 май т. г., а работниците са успели да се справят изцяло на 19 май, казва Божилов.

Той напомня, че от района се поддържат около 450 дка., межублокови пространства. Южен парк (всичките му части- НДК, кучешкия парк и самия парк- трета част), както и градинките при храма Св. Георги, 22-ро СУ, парк Здраве и парк Буката се косят от дирекция "Зелена система" при Столична община.

Косенете се извършвало от осем души- работници на района (в кв. Гоце Делчев) и допълнително наета фирма за кварталите Иван Вазов и Стрелбище. "Мога да уверя всички, че освен останалите ми ангажименти по района (ремонти, поддръжка, казуси, срещи с граждани, организация на предстоящи проекти), следях внимателно и сигналите за неокосени участъци, някои от които постъпваха директно от г-жа Фандъкова и г-жа Билева, зам.-кмет по екология на общината. И двете са жители на нашия район. Знам, че може да се ядосате, като видите, че оше никой не е дошъл да окоси пред блока- аз също бих се напрегнал. Това обаче означава, че екипите ни работят на друг обект и скоро ще стигнат и до Вашето междублоково пространство", написа Димитър Божилов.

След косенето идва ред на пръскането срещу кърлежи, което се извършва от Столична община, а не от района. Граждането могат да подават сигнали за косене и за кърлежи на сайта на район Триадица, както и за всякакви проблеми или констатирани нередности или лошо качество на услугата. 

"Работата никога няма да свърши, но в периода до края на юни се надпреварваме с най-силния опонент- природата. И докато "дебнем тревата" изпитвам поне леко приятното удоволствие, че имаме какво да косим, защото и бетонът може също да расте, но е доста по-труден за премахване", коментира кметът на район Триадица.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Махат старите азбестови бараки в столичния "Иван Вазов"...

Започна обещаното премахване на азбестовите бараки, които се бяха превърнали в своеобразна язва за столичния квартал "Ив...

Прочети още keyboard_arrow_right