Махат старите азбестови бараки в столичния "Иван Вазов"

-

Снимка: Facebook

Започна обещаното премахване на азбестовите бараки, които се бяха превърнали в своеобразна язва за столичния квартал "Иван Вазов". За началото на работата по ликвидирането им съобщи кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, който беше поел ангажимент теренът да бъде разчистен до есента.

Бившите търговски помещения, които се намират между улиците "Бурел" и "Петко Каравелов" и се бяха превърнали в свърталище на клошари, са оценени като конструктивно опасни и неотговарящи на изискванията за безопасност и хигиенните норми. За тяхното състояние, лошата хигиена и смрадта, която се носи около тях, жителите от района са подавали многобройни сигнали.

Азбестови бараки пълни с боклуци "ароматизират" столичния "Иван Вазов" (СНИМКИ)

Предстои район "Триадица" да придобие и сградата на ъгъла с ул. ”Забърде”, съобщава още Димитър Божилов. След като това се случи, от администрацията ще обмислят варианти за облагородяване на мястото.

Районният кмет е категоричен, че на терена няма да се строят нови сгради. По думите му преобладаващото мнение на живущите от района е, че на мястото трябва да има парк и детски кът. Всяко действие в тази насока обаче ще бъде съгласувано с местните жители, категоричен е Божилов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спряха строеж на "Шарл Шампо" и "Костенски водопад", няма докумен......

От район Триадица-Столична община спряха строеж на ул. ул.“Шарл Шампо“ и ул.“Костенски водопад&ld...

Прочети още keyboard_arrow_right