Малка спортна зала на “Боянски водопад“ става детска ясла

Малка спортна зала на “Боянски водопад“ става детска ясла

Снимка: Фейсбук

В детска ясла за две групи ще се преустрои малка спортна зала, неизползваема, на ул. "Боянски водопад" в район Триадица-Столична община. През изминалата седмица кметът Димитър Божилов провери как върви ремонтът на помещението, за окето съобщава в седмичиня си отчет в социалната мрежа.

Ремонтът и дейностите вървят по план и съществува възможност грубите строителни дейности да бъдат приключени до края на август.  Също така в Триадица започва изплащането на обезщетенията на родителите, чиито деца не са приети в общински детски градини.

От финансовата подкрепа в този район на Столична община ще се възползват 86 семейства от 110 кандидатстващи. Общо одобрените за цяла София са 438.

Районната администрация продължава работата по обновяване и поддържане на улици и тротоари. Тази седмица бе ремонтиран тротоара на ул. “П. Парчевич“, в участъка между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Асен“. Експерти извършват постоянни проверки за качеството на ремонтните и строителни дейности, като при необходимост изпълнителите получават допълнителни и задължителни препоръки за работата си. Проверяват се и състоянието на детските площадки и се извършва обновяване. По сигнали на граждани бе подменен пясъка на площадката на ул. „Бяла черква“ в кв.“Иван Вазов“.

По ул. "Енос" в района е въведено еднопосочно движение, както и по ул. “Майор Първан Тошев“ в жк. “Стрелбище“. Идеята бе реализирана след като бяха премахнати трите незаконни бариери на банковата институция в близост и мерките бяха съгласувани с обществеността с цел да се облекчи организацията на движение в квартала за удобство на живущите и посетителите на квартала.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Сънифест" - фестивал в чест на Боян Петров...

Столичният район "Триадица" организира събитие, с което да ни припомни за Боян Петров - учен, алпинист, спелеолог, еколо...

Прочети още keyboard_arrow_right