Обмислят въвеждане на "зелена зона" в столичния Гоце Делчев

-

Снимка: Facebook

Проблемът с паркирането е един от основните в „Триадица“. Пред БНР кметът на района Димитър Божилов каза, че е добре запознат с проблема, както и с обществените нагласи.

Част от района попада в платена зона за паркиране, но кварталите „Гоце Делчев“ и „Мотописта“ са извън нея. Според жителите, решението на проблема с липсата на паркоместа е именно във въвеждане на платена зона.

"Знам добре, че в „Гоце Делчев“ има компактна маса граждани, които желаят въвеждането на режим за платено паркиране, поради което, ние, в момента сме на етап проектиране на такова въвеждане, което е една обемна работа", каза Божилов. Той отбеляза, че също е поддръжник на идеята „Гоце Делчев“ да бъде част от „зелена зона“. По думите му проектантите изследват всяко кътче в квартала и се работи в насока да бъде изготвен проект, който да се предложи на гражданите за обществено обсъждане.

По отношение на непрекъснатия трафик в „Манастирски ливади“ той уточни, че е приключило съдебното дело за ул. „Костенски водопад“ и ул. „Шарл Шампо“, където непрекъснато се образува задръстване.

„Съвсем скоро този имот, който попадаше изцяло в трасето на булеварда, ще бъде освободен, за да може да се реализира истинският потенциал на ул. „Костенски водопад“, каза районният кмет.

За наскоро въведеното еднопосочно движение в част от кв. „Манастирски ливади“, Димитър Божилов обясни, че в момента районната администрация е в процес на проследяване и получаване на обратната връзка от хората. Той призна, че има индикации за дефицити в одобрения проект.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пункт за опасни отпадъци работи в столичния кв. Стрелбище...

Пункт за опасни битови отпадъци ще работи днес в столичния район „Триадица“. Той ще бъде разположен от 8:30 ...

Прочети още keyboard_arrow_right