Онлайн обсъждане "Изграждане и въвеждане на "Зона 30" в кв. Манастирски ливади-изток

Онлайн обсъждане "Изграждане и въвеждане на "Зона 30" в кв. Манастирски лив

Снимка: Фейсбук

Онлайн обсъждане, организирано от район Триадица, ще има днес за "Изграждане и въвеждане на "Зона 30" в кв."Манастирски ливади-изток". Желащите да се включат в дигиталното обществено обсъждане трябва да изписват имената си на латиница. Обсъждането е на 22 февруари т. г. от 18 часа.

Гражданите могат да изпращат  мнение, становища и аргументи на електронната поща на районната администрация.

Проектът е разработен въз основа на договор № РТР20-ДГ56-76/10.12.2020 г. със Столична община – район Триадица и възлагане за проектиране с изходящ номер на Възложителя РТР20-ТД26-2406/23.11.2020г. Целите са мотивирани от нуждата за постигане на по-канализирано движение, подобряване на равномерността на натоварване на уличната мрежа, увеличаване на пропускателната способност, както и намаляване на броя на конфликтните точки на кръстовищата.

Също така е поставен акцент върху подобряването на безопасността на пешеходците и намаляването на шума при преминаване на пътни превозни средства, чрез система от мерки за ограничаване на скоростта на движение.

С въвеждането на зони за движение с допустима скорост 30 km/h значително се намалява броят на произшествията с наранявания / смърт и степента на травмите. Тези мерки също така благоприятстват колоезденето в условията на смесен трафик.

С намаляването на скоростта на движение спирачният път на превозните средства се редуцира значително, като има директна корелация с шанса за оцеляване при злополука – от под 50% при 50 km/h до около 90% при 30 km/h. С настоящият проект се определят условията, видът и начинът на поставяне на пътни знаци и маркировка за сигнализация при постоянна организация на автомобилното движение за обособяването на еднопосочно и двупосочно движение,
съгласно изискванията на Възложителя. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Финално онлайн обсъждане на проекта "Зона 30 "в „Манастирски лива......

Проектът "Зона 30 "в столичния квартал „Манастирски ливади-изток" ще бъде обсъден окончателно онлайн на 16 април. ...

Прочети още keyboard_arrow_right