От "Триадица" започнали процедури за премахване на павилиони в Южен парк-трета част

От "Триадица" започнали процедури за премахване на павилиони в Южен парк-тр

Снимка: Столица.bg

От районната община са изпратили писма за спиране на тока на незаконни павилиони

Проверки от район Триадица са констатирали изтекли договори на много преместваеми търговски обекти - павилиони и мобилни съоръжения. От администрацията са предприети действия по премахването им, тъй като павилоните са поставени без одобрена схема и разрешителни.

Масови проверки във всички райони на Столична община започнаха след 14 февруари, когато ток от кабел от шахта, на бул. "Ив. Гешов", захранващ незаконен павилион в двора на столична болница, уби 16-годишния Людмил.

На територията на район "Триадица" много от нарушителите са собственици на обекти, функциониращи без разрешително за поставяне, без разрешително за ползване, без правно основание или работещи на локации, различни от тези по одобрените схеми за поставяне, потвърдиха пред Столична община от район Триадица.

Незаконно поставените и функциониращи преместваеми обекти са в списък, който е предоставен на електроразпределителното дружество с молба за преустановяване на електроподаването. Процедурата се извършва от служители на дружеството, за което се съставят и съответните констативни протоколи, дали обектът е свързан законосъобразно.

Обектите са ползвали терените въз основа на срочни договори, които са изтекли преди години. В тази връзка на ползвалите са изпращани писма за освобождаване на терените, както и за заплащане на обезщетение за ползване на чужд терен без разрешение.

Стартирани са процедури за премахване на редица незаконни обекти, част от които вече премахнати. Процесът по отстраняване на незаконни търговски обекти тече от една година насам, като приоритетно са започнати процедурите за премахване на незаконни мобилни търговски съоръжения в Южен парк-трета част. За част от тези обекти вече са издадени и заповеди за премахване.

Разрешителните за поставяне на подобен тип търговски обекти се издават от районната администрация и са срочни - от пет до десет години. След изтичането на този срок те спират да пораждат правна сила и или трябва да бъдат презаверени или обектът да бъде премахнат. Контролът върху тях се споделя от районната администрация, районните звена на Столичен инспекторат и Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 49 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 94 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 84 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 248 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 40 Гласове)
Общо гласували: 515 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Неизвестни надраскаха жестоко паркирани коли в "Гоце Делчев"...

Паркирани коли в столичния квартал "Гоце Делчев" са станали жетва на неизвестни злосторници. Вратите и броните на машини...

Прочети още keyboard_arrow_right