Отварят 16 зелени пространства в район "Триадица"

Отварят 16 зелени пространства в район "Триадица"

Снимка: Google.com

Препоръчително е разходката да не надвишава 2 часа

Разходките в отворените паркове, градини и междублокови пространства в столичните райони не трябва да са повече от 2 часа. Кметът на"Триадица" Димитър Божилов със заповед разреши посещението на зелените площи в района и определи правилата за разходки, които влизат в сила от 3 май т. г.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова от тази сутрин е отворена Витоша за разходки. За по-малките паркове, градини и междублокови пространства организацията се създава от районните кметове.

В "Триадица" от утре се отварят 16 обекта за разходка на гражданите. Посещението се отнася за деца до 14-годишна възраст - препоръчително. те могат да бъдат придружени от техните родители или членове на семействата им, но не повече от двама възрастни. Също така зелените пространства могат да ес посещават от бременни жени, индивидуално спортуващи и собственици на кучета, но не повече от един.

За да не се струпват хората на групи, трябва да се избягва пряк контакт между различните семейства и индивидуално посещаващи парковете и градинките лица.

Кметът на "Триадица" е посочил в заповедта си задължителните правила на разходките в зелените пространства. Най-важното е спазване дистанция от  2,5 метра дистанция между семействата и отделните хора, както и носенето на маски при необходимост от пряк контакт. Собствениците на кучета трябва да ползват повод при разходка.

Лицата, проявяващи и малки симптоми на заболяване, не трябва да посещават парковете и градинките, пише още в заповедта. А препоръчителният престой в парковете, градинките и парковите части на междублоковите пространства е не повече от 2 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глобиха търговец за смесване на отпадъци на бул. Витоша...

Инспектори от столичния район "Триадица" санкционираха собственик на търговски обект за смесване на биоразградими отпадъ...

Прочети още keyboard_arrow_right