Правят частични ремонти по 10 улици в район "Триадица"

Правят частични ремонти по 10 улици в район "Триадица"

Снимка: Фейсбук

В момента се работи по тротоарите в района

В "Триадица" ще се направят частични ремонти на 10 улици. За това съобщава районният кмет Димитър Божилов в седмичния си отчет, публикуван в социалната мрежа. Вече са определени улиците, които са в окаяно състояние и това лято предстоят ремонти.

Улиците са:

- ул. „Емилиян Станев“ от ул. „Хенрик Ибсен“ до ул. „Джон Атанасов“
- ул. „Хенрик Ибсен“
- ул. „Боянски водопад“ при ул. Костенски водопад,
- ул. „Волга“
- ул. „Ивайло“
- ул. „Димитър Манов“
- бул. „Гоце Делчев“
- ул. „Проф. Марин Големинов“
- ул. „Рангел Вълчанов“
- ул. „Нишава“.

В момента в района продължава да реализира програмата си за ремонтиране на тротоари. И в момента се работи следните участъци:

- ул. „Деян Белишки“ срещу бл. 2 до ул. „Силиврия“ и от ул. „Метличина поляна“ до бл. 107
- северния тротоар на ул. „Метличина поляна“ между ул. „Чужденец“ и ул. „Химитлийски проход“
- асфалтово пешеходно трасе от северната страна на ул. Д-р „Борис Вълчев“ от ул. „Ген. Иван Колев“ до бул. „Черни връх“.
- Започна и ремонтът на северния тротоар на ул. „Парчевич“ между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Асен“.

Съвместно с IV РПУ на СДВР общинската администрация и Столичен инспекторат продължават премахването на стари автомобили от общински терени. За изминалите три седмици са издадени над 20 нови заповеди за премахване на изоставени автомобили. От началото на годината досега са били разчистени общински терени от 30 ИУМПС.


➡️ На работна среща между районния кмет Димитър Божилов и зам.-кмета на Столична община по образование, култура, спорт и младежта - Мирослав Боршош бяха разгледани въпроси от значение за територията на района: предстоящото изграждане на нова детска градина в кв. “Стрелбище”, реализацията на проекта “Водна паша” във водното огледало на Южен парк- трета част и неговата стойност, както и изграждането на нови игрища на мястото на сегашния, силно амортизиран спортен терен между бл. 97 и 98 на ул. “Нишава”. На срещата бе обсъдена и готовността на дирекция “Образование” към СО за иницииране на конкурс за избор на нов титуляр за поста директор на 129 ДГ “Приказен свят”.
➡️ Район „Триадица“ подготви експертно становище за служебно иницииране на процедура за вписване на красивата старинна сграда на ул. „Цар Асен” 41 в регистрите на паметниците на културата. За тази цел районната администрация търси подкрепата на кмета на Столична община, ресорния зам.-кметът по култура, образование, спорт и младежки дейности, главния архитект на София и НИНКН. Позицията на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов и неговия екип е сградата да бъде запазена, а собственикът й да бъде задължен да я реставрира и ползва по предназначение, без възможност за конструктивни промени и надстрояване. Район „Триадица“ ще се надява на подкрепа от компетентните органи и институции, както бе подкрепен за сградата на бул. „Скобелев“ 18.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Еко хъб вместо асфалт в столичното 20 ОУ "Т. Минков" (СНИМКИ)...

Софийското 20 ОУ "Тодор Минков" вече разполага със зелен кът за игри и почивка. Превърнахме част от асфалтирания двор в ...

Прочети още keyboard_arrow_right