Текат ремонти на няколко улици в район „Триадица“

Текат ремонти на няколко улици в район „Триадица“

Снимка: Фейсбук, Димитър Божилов

Пешеходната алея към ул. "Тодор Каблешков" в столичния район „Триадица“ може да бъде запазена, съобщава кметът Димитър Божилов.

„Инвеститорът на обекта, който трябва да се обслужва от алеята, е заявил официално желанието си да се проучат възможностите за достъп пред "Шарл Шампо" или съседния имот. Така алеята ще остане непокътната“, посочва Божилов.

Районният кмет допълва, че по ул. "Боян Петров" вече се полага фрезован асфалт. Целта е да се преустанови запрашаването, в участъка след ул. "Васил Стефанов", до реализиране на улицата в пълен габарит.

„В "Гоце Делчев" имах среща с гражданин, който инициира преписка за облагородяване на междублоково пространство на "Костенски водопад" 94. В момента проучваме възможностите това да стане при стриктно спазване на процента озеленяване и оптимизиране на пространство за пакриране“, допълва Божилов.

По думите му в кв. "Стрелбище" ремонтите по тротоарите вървят по график. Освен изграждащите се в момента три тротоара на улиците "Нишава", "Златишки проход" и "Начо Иванов", предстои и ремонт на ул "Орехова гора" от ул. "Хайдушка гора" до ул. "Нишава", където новите тротоари ще се съберат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Работи се по завършването на новия корпус на СДЯ №35 в "Триадица"...

Новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" скоро ще е напълно готов. Това съобщи за...

Прочети още keyboard_arrow_right