Триадица с електронни услуги за граждани и бизнес

Триадица с електронни услуги за граждани и бизнес

Снимка: Столица.bg

Предоставяне на електронни услуги за граждани и бизне започва и общинската администрация на район Триадица. Това ще стане през единен електронен портал на Столична община e-gov.bg/wps/portal/.

Всички райони на Столична община ще се присъединят поетапното към Единен модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги на Държавната агенция за електронно управление ДАЕУ.

Кметсството на Триадица е един от четирите пилотни районни администрации и затова е сред първите, които ще улеснят граждани  ибизнес с предоставените електронни услуги. Районът е избран на база активност най-висока активност гражданите в заявяването на услуги по електронен път в съществуващата към момента система на СО.

По време на изпитателния срок от 3 до 6 месеца Столична община и районните администрации ще могат да предоставят над 70 услуги по електронен път.

Електронните услуги за физическите и юридическите лица трябва да имат регистрация в ССЕВ. Достъпът става с Класифициран Електронен Подпис (КЕП) или с Персонален Идентификационен Код на НОИ за гражданите. Фирмите пък трябва при подаване на заявление за присъдеиняване към системата трябва да е с електронен подпис. Заявяването става през профил на физическо лице, обясняват от район Триадица.

Системата предоставя на гражданите достъп до личните получени и изпратени съобщения, както и възможност да управляват профила си. Профилът на юридическото лице пък  може да се достъпва от едно или повече физически лица, на които е даден достъпът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на "България" и "Гоце Де......

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на бул."България" и бул."Гоце Делчев", който пострада при пожар преди време. То...

Прочети още keyboard_arrow_right