В "Триадица" ще изкупуват частни терени за нови улици

-

Снимка: Google

Зам.-кметът с ресор „Строителство“ на столичния район Триадица Христо Вълчанов проведе успешни работни преговори със собственици на частни имоти, попадащи в трасето на ул. „Флора“ между новата детска градина и ул. „Луи Айер“, съобщават от районната администрация.

Целта на преговорите е частните участъци да бъдат придобити по-бързо чрез изкупуване. Така от района ще могат да реализират още един транспортен и пешеходен преход до социалната инфраструктура в квартала. Понастоящем нерегламентираното пешеходно трасе преминава през частни имоти и не може да бъде ремонтирано и поддържано с общински средства.

След много сигнали от страна на собственици и съседи, районната администрация на "Триадица" е започнала изготвянето на служебен ПУП за регламентиране достъпа и регулацията на парцелите в карето около ъгъла на улиците „Луи Айер“ и „Васил Стефанов“.

Поради наличието на обособени и нераглементирани пътища, които попадат в частни терени, както и с оглед придобиването на „Васил Стефанов“ в цялост, градоустройственият екип на района разработва оперативни варианти за изготвянето на ПУП. Той ще трябва на първо място да гарантира обществения достъп по предвидените по общ устройствен план улични трасета. На следващо място новият план си поставя за цел да не допуска междусъседски конфликти.

От районната администрация съобщават още, че се организира и среща със заинтересованите лица, която ще се проведе в началото на месец април т.г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Подлезът на бул. Гоце Делчев отново се нуждае от ремонт...

След като частично беше ремонтиран заради палежа от вандали, подлезът на столичните булеварди България и Красно село отн...

Прочети още keyboard_arrow_right