Деца от район Възраждане разбраха как да се справят с агресията в училище

Деца от район Възраждане разбраха как да се справят с агресията в училище

Снимка: Фейсбук, Георги Георгиев

Фондация “Кой е срещу теб в мрежата” в партньорство със Столична Община - Район "Възраждане" организира среща-дискусия, свързана  агресията сред учениците във възрастта 10 – 16 години.

Участниците – експерти и общински съветници от всички политически групи, споделиха опита си от работата с младежите и обсъдиха различни начини за справяне с проявите на насилие в ученическа възраст, съобщава председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Дискусията е продължение на обученията, през които преминаха петокласниците от 32 СУ “Св.Климент Охридски” и шестокласниците от 18 СУ “Уилям Гладстон”. Заедно с менторите – психологът Цветелина Иванова, актьорът Китодар Тодоров и антитерористът Иван Янкулов, те се учиха как да овладяват емоциите си и да избягват проявите на насилие в училище и на улицата. След това децата посетиха Академията на МВР.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма Европа на Столична община.

„Изключително ценно е да подпомагаме реализирането на подобни проекти, защото насилието между децата е нарастващо явление и голяма грижа на нас възрастните. Моето мнение е, че една от причините е домашното насилие – лична моя кауза борбата с него, както и запознаването с опасностите от мрежата. Важно е в училище да се говори за тези неща, не кампанийно, а програмирано и систематично“, посочва председателят на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

И сградата на район Възраждане в София се украси с Великденски яй......

Пъстри великденски яйца украсиха пространството пред сградата на администрацията на район Възраждане в столицата, похвал...

Прочети още keyboard_arrow_right