Кметът на Възраждане отчете: Нямаме деца с повторни противообществени прояви

МКБППМН отчет за 2019 г.

Снимка: Район Възраждане

Няма деца настанени във Възпитателно училищен интернат (ВУИ) и Социално-педагогически интернати (СПИ), както и с повторни противообществени поряви. Това сочи докладът на кмета на район Възраждане Савина Савова. Тя отчете успешната превантивна работа на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

В представения годишен отчет за 2019 г. пред членовете на Комисията и обществените възпитатели от района Савова направи анализ на организационното състояние и представи основните дейности и приоритети на Местната комисия.

"През 2019 г. социално-превантивната дейност беше водеща в работата на комисията. Издирването и установяването на малолетни и непълнолетни, които се нуждаят от помощ и социална защита, както и на деца с рисково поведение, се осъществява съвместно с инспекторите при "Детска педагогическа стая", дирекция "Социално подпомагане" и МКБППМН", каза Савова.

Районният кмет допълни, че във всички училища на района има клубове по интереси: по тенис на маса, приложно колоездене, шахмат, приложно изкуство, музикални и танцови формации. Чрез тези дейности децата получават нови знания и умения, ангажираме свободното им време.

Провеждаме лекции с представители на Светия синод на БПЦ и със свещенослужителите от православния храм "Св. Николай Софийски", децата оцветяват своята първа икона и изработват атрактивни Великденски инсталации. Във всички училища се правят открити уроци за делото на Васил Левски, Христо Ботев, Освобождението на България от Османско иго и др., каза Савова. Тя допълни, че благодарение на успешната превантивна работа на Местната комисия няма настанени деца във ВУИ и СПИ, както и нямаме деца с повторни противообществени прояви.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Градината на доброто" разцъфна във Възраждане (СНИМКИ)...

"Градината на доброто" в столичния Зона Б5, район Възраждане разцъфна с цялата си красота, а кичестите цветове от пролет...

Прочети още keyboard_arrow_right