КПКОНПИ подхвана кмета на столичния район Възраждане

КПКОНПИ подхвана кмета на столичния район Възраждане

Илюстративна снимка

Комисията за противодесйвие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) започна производство срещу кмета на район Възраждане - Столична община Савина Савова.

Причината е установен конфликт на интереси на Савова и зам.-кмета на района Татяна Димитрова. Комисията се е сезирала от медийна публикация в "Труд" на 6 юли т. г. със заглавие "Общинари пилеят по гръцки острови пари за деца в риск".

На днешното си заседание Комисията е взела решение да започне разследване по публикацията, в която има данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности, съобщават от КПКОНПИ. Срещу За Савина Савова и Татяна Димитрова вече е стартирала проверката по Глава IX - Противодействие на корупцията от Закона.

Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК.

Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За лицата, посочени по-горе, конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството – той се твърди в медийна публикация, и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След акт на Столичен инспекторат: Почистиха замърсяване от кални ......

За замърсяване на участък от ул. "Добруджански край" в район Възраждане, Столичен инспекторат състави акт на техническия...

Прочети още keyboard_arrow_right