От септември ще приема деца и новият корпус на 119. ДГ „Детска планета“

-

Снимка: Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети новоизградения корпус на 119. ДГ „Детска планета“, съобщиха от Столична община.

Новата сграда е за 3 групи, 2 градински и 1 яслена. Сградата разполага с просторни и светли зали за игра и помещения за сън, кухня, физкултурно-музикален салон и административен блок с нови учителски кабинети. Вече са приети и децата, които ще посещават детската градина от септември.

Цялото дворно пространство е обновено, като са изградени нови детски площадки както за новия корпус, така и за съществуващата сграда на детската градина. Запазени са и големите дървета в двора. Детската градина има сгради на два различни адреса и в тях ще се обучават общо около 400 деца.

„Разкриваме нови 76 места и от септември децата ще ги посещават. С подкрепата на Столичната община през миналата година успяхме да разкрием нови места в 120. и 194. детска градина" – отбеляза кметът на район „Възраждане“.

„Район „Възраждане“ е един от районите, който работиха усилено и районът е на път да преодолее недостига в детските градини за деца между 3 и 6 години. Очакваме въвеждането в експлоатация на 6 нови сгради, които са готови, продължаваме строителството на 22 нови сгради, като 15 от тях ще бъдат готови до края на годината“ – каза столичният кмет Фандъкова. Тя посочи, че в 15 района недостигът за места в детските градини за възрастовата група от 3 до 6 години е преодолян.

Остава сериозният недостиг в районите Красно село“, „Витоша“, „Триадица“ и „Лозенец“. Има обективни и субективни трудности. Кметът даде пример с район „Витоша“ „който строи интензивно и намира решения, но в същото време е един от най-бързо разрастващите се райони. Въпреки големия недостиг в район „Красно село“ и осигуреното финансиране от страна на Столичната община районната администрация не е придвижила процедурите и нови сгради не са построени" – посочи столичният кмет.

Тя отбеляза като много важно за града днешното решението на Столичния общински съвет, с което се приема списъкът с обекти, чието изграждане да се финансира. "Лично водих разговори с представители на всички политически сили и заедно намерихме добри решения за София" – посочи още Фандъкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В район "Възраждане" премахват опасни сгради...

Опасна и негодна за живеене сграда беше премахната в столичният район "Възраждане", съобщават от администрацията. Сград...

Прочети още keyboard_arrow_right