От Възраждане със спешни действие да обезопасяване на детска градина

От Възраждане със спешни действие да обезопасяване на детска градина

Снимка: Фейсбук

За броени часове отворената дупка в основите на сградатае засипана

Спешни дейности по обезопасяване на детска градина предприеха от район Възраждане след подкопаване на основите на сградата. Само за няколко часа е засипана отворената дупка.

Веднага на мястото е извършен оглед и са предприети действия съвместно с проектантите на обекта, изпълнителя на СМР и строителния наздор. Това съобщи в социалната мрежа зам.-кметът на Възраждане арх. Николай Диков, който също е бил на огледа.

Родители сигнализираха във вторник, че при изкопни работи в 119-та детска градина "Детска планета" на ул. Брегалница 26-30, Зона Б5, час от сградата виси във въздуха. В един от ъглите постройката се държи само на 3 железа, а децата са вътре.

В тази градина започнаха строителни дейности по разширяването на сградата и разкриване на нови групи. А проблемът се е появил в резултата на обилните валежи в София преди седмица и изкопни дейности.

При изпълнението на изкопни работи,  северно от съществуващата сграда на детската градина,  се е обрушил ъглов участък с приблизителни размери 2/2 м в план под ъгъла на съществуващия цветарник и частично под основата на сградата. След извършената проверка от зам.-кмета на района, длъжностни лица и експерти от районната администрация, незабавно са предприети действия съвместно с проектантите на обекта, изпълнителя на СМР и фирмата за строителен надзор. За няколко часа обрушеният ъглов участък е засипан, в изпълнение на Заповед №1 от Заповедната книга на обекта от инж. конструктор", съобщи арх. Николай Диков.

Той успокои родителите, че при изкопните работи децата не са били в опасност, тъй като тези помещение в момента не се използват и това ще продължи до 1 февруари 2021 г., когато приключватдейностите по укрепване на изкопа в контактната зона със северната фасада на детската градина.

"Укрепването, както и всички строителни дейности, се изпълняват под контрола на експерти на районната администрация и строителния надзор", допълни арх. Диков.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Ученици от три столични училища украсиха парк "Възраждане"...

Учениците от столичните 18-то СОУ "Уилям Гладстон", 30 Средно училище "Братя Миладинови" и 32 СУИЧЕ "Св.Климент Охридски...

Прочети още keyboard_arrow_right