Откриха STEM център в 32 училище “Св. Климент Охридски”

-

Снимка: Facebook

В столичното 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски” днес, 25 януари, беше официално открит поредният STEM център в София, похвалиха се от училището. 

Гости на церемонията бяха кметът на район "Възраждане", д-р Ваня Кастрева – началник РУО-София, г-жа Емилия Александрова – председател на обществения съвет на училището.

Това, което отличава STEM от традиционното образование е смесената учебна среда, в която учениците научават как научният метод може да бъде приложен в ежедневието. Голяма част от STEM-уроците включват изграждане на модели и симулация на ситуации. 

В Стратегията за развите на училището за периода 2020/2024 година е заложено иновативният процес да продължи, като са планирани по 4 STEAM откривателства, разпределени гъвкаво през учебната година, по определена тема и с избрани предмети.

Иновацията е насочена към използване на нови методи на преподаване - интердисциплинарност, проектно базирано обучение и дизайн мислене за развиване уменията на 21век, STEАM подход, съобразен с изследователския характер на детската природа, обучене чрез игра и изкуство, развиване на инженерно мислене през моделиране, програмиране и роботика.

Центърът беше осветен от свещеник Павел за здраве и много успехи на всички.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Родители протестираха срещу сливането на столичните 76. ОУ и 32. ......

Две общински училища в София ще се слеят, което предизвика недоволство на родителите. Тази сутрин те изразиха несъгласие...

Прочети още keyboard_arrow_right