Приключва ремонта на първата жилищна сграда в район „Възраждане“

Ремонтирана сграда

Снимка: Столична Община - Район "Възраждане"

Ремонта е финансиран от Националната програма за енергийна ефективност

В сграда намираща се в район „Възраждане“ на ул."Три уши" № 107, предстои приключване на дейностите по обновяване и енергийна ефективност. Обекта има одобрен инвестиционен проект и издадено Разрешение за строеж от главния архитект на Столична община. 

След проведена процедура по ЗОП са сключени договори с избраните изпълнители за изпълнение на: строително монтажни работи, строителен надзор и инвеститорски контрол по време на строителството.

Преди началото на изпълнението на обекта бяха проведени срещи с експерти от районната администрация и представители на Сдружението на собствениците, изпълнителите на строително монтажните работи, строителния надзор, инвеститорския контрол и проектантите поради спецификата на изпълнение на строително монтажните работи - осигуряване на достъп в жилищата на собствениците и монтажа на скеле по фасадите на сградата.

Строителните дейности започнаха на 16 октомври миналата година, след провеждане на законовите процедури. Преди началото на зимния сезон са изпълнени всички ремонтни дейности на покрива – топлинно изолиране и хидроизолация.

Към момента е изпълнена подмяната на старата дограма в жилищата на собствениците и в общите части на сградата. Готови са по-голямата част от дейностите по топлинното изолиране на фасадните стени, включващо полагане на външна топлоизолация и екстериорна цветна мазилка, съгласно проекта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Възраждане отчете: Нямаме деца с повторни противообщес......

Няма деца настанени във Възпитателно училищен интернат (ВУИ) и Социално-педагогически интернати (СПИ), както и с повторн...

Прочети още keyboard_arrow_right