Район "Възраждане": Ще се строи улица, но дърветата няма да се премахват

-

Снимка: Google

В отговор на притесненията на гражданите от столичният район "Възраждане", от администрацията изпратиха до Столица.bg своята позиция.

"Представените в материала твърдения на гражданите не отговарят на истината и са резултата от разпространени недобронамерени слухове", са категорични от "Възраждане".

Дървета, път или жилищна сграда ще има във "Възраждане" 

На показания в репортажа на Нова телевизия терен в периода 2011-2015 г. от района са премахнали незаконно гето с над 20 постройки, с повече от 20 семейства, които са били настанени в общински жилища и интегрирани в обществото – родителите работят и образоват децата си.

"От началото на 90-те години на миналия век има утвърден със заповед градоустройствен план за улична регулация, свързваща бул. „Константин Величков“ през ул. „Зайчар“ в източна посока, разположена северно от бл. 6 (пред входовете). Столична община прилага уличната регулация, като в момента разработва проект за изграждане на участък от осова точка 31 през осова точка 32 до края на блок 6 с административен адрес бул. „Константин Величков“ 165. В проекта е предвидено изграждане на улично платно с места за паркиране и алея за пешеходци пред бл.6. При разработването на проекта не е предвидено засягане на съществуващата дървесна растителност.", се казва още в отговора на районната администрация.

Показаните в материала на Нова телевизия дървета не подлежат на премахване и се запазват в проекта, който Столична община разработва, категорично заявяват от района.

В момента с проведена процедура и издадени заповеди район „Възраждане“ премахва 15 незаконни гаражни клетки на юг от бл.6. До момента са премахнати 5 незаконни гаражни клетки и продължава премахването на останалите 10, добавят от районната администрация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Жители на Възраждане превърнаха стари гуми в цветарници...

Жители на район „Възраждане“ проявиха въображение и направиха пространството пред домовете си много по-краси...

Прочети още keyboard_arrow_right