С 3 групи в нова пристройка разширяват 119 ДГ във Възраждане

С 3 групи в нова пристройка разширяват 119 ДГ във Възраждане

Снимка: cdg119.idwebbg.com

Проектът е за 2,26 млн. лв. и се финансира от отпуснатите от правителството 15 млн. лв. на Столична община за детски градини и училища

С още 3 групи в нова сграда - пристройка ще се разшири 119 детска градина "Детска планета" в район Възраждане,  научи Столица.bg. От Столична община е пусната обществена поръчка за разширението и ремонта на съществуващата сграда.

Пристрfйката ще е на три етажа със скатен покрив и ще има топла връзка към старата сграда. Цялото разширение с изграждането на нова сграда и ремонт на старата е за 2,26 млн. лв, а срокът е година и половина. Офертите на кандидатите са строителството на детската градина могат да подават документи за учасите в конкурса до 2 юли т. г.

Детската градина ще има още 3 групи - яслена и две градински. Проектът отдавна бе изготвен, но претъпря корекции. За да се освободи теренът в двора на градината трябваше да се премести трафопост.

Изграждане на нов корпус и обновяване на съществуващата сграда в УПИ VI на ул. „Брегалница“ 26-30 в район „Възраждане“ е част от Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на нови училищни сгради и детски градини, съобщиха от кметството на район Възраждане.

Проектът предвижда изграждане на пристройка, северно от съществуващата сграда на ДГ 119, с нов физкултурен и музикален салон. На 3-тия етаж на новия корпус ще се премести административния блок, като така ще се освободят помещения за децата, в съществуващата сграда. Предвижда се и създаване на 2 топли връзки към съществуващата сграда.

В съществуващата сграда ще се направи пълна подмяна на инсталацията – електро, ВиК и ТОВК, като и подобряване на експлоатационните условия във всички помещения. Предвижда се цялостна реконструкция на кухнята по съвременни стандарти.

Реализацията на проекта е в изключително сложен контекст, предвид разположението в градския център, устройствена зона Ц1. "За да се стигне до реализацията на проекта бяха премахнати двуетажна сграда, а живеещите в нея общински наематели, бяха пренастанени и сградата на съществуващ трафопост, а неговите съоръжения за преместени, съгласно указанията и проект на ЧЕЗ", казаха от район Възраждане.

Финансирането е от 15-те милиона, отпуснати от правителството на Столична община за строежа на детски градин иучилища. Срокът за изпълнение на проекта е между 15 и 18 месеца, след подписване на договора.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (9%, 53 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 90 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (50%, 286 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 575 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глоба заради бетон-помпа, блокирала тротоар на "Тодор Александров......

Строителна фирма в София получи глоба заради бетон-помпата, която е разположила неправомерно на тротоар. Това се случи п...

Прочети още keyboard_arrow_right