Столичен инспекторат, Икономическа и РИОСВ затвориха незаконен пункт на ул. "Одрин"

Столичен инспекторат, Икономическа и РИОСВ затвориха незаконен пункт на ул.

Снимка: Столичен инспекторат

Институциите извършиха проверка по сигнал на Столица.bg

Незаконен пункт за вторични суровини в София днес бе затворен. След публикация на Столица.bg от 17 ноември т. г. бе извършена проверка на пункта на ул. Одрин 74 - 84.

На мястото са били представители на Столичен инспекторат, Икономическа полиция на СДВР и РИОСВ-София. Установено е, че собственикът няма документи, разрешителни за извършване на тази дейност. Той не е имал разрешително дори за съхранение на вторични суровини.

Контролните органи не са установили в момента да се извършва изгаряне на метали, но пък е имало хора, които предават вторични суровини срещу заплащане.

На Одрин 84 в София: Пункт за вторични суровини трови квартала (ВИДЕО)

На място е установено, че на адреса, прикрит с голяма зелена врата с надпис "Гараж", се съхраняват черни и цветни метали, пластмасови, хартиени, отработени масла, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Незаконният пункт за вторични суровини е запечатан от Икономическа полиция. След констатираното нарушение са предприети действия за преустановяване на дейността. С бързите и адекватни действия на Столичен инспекторат, РИОСВ-София и Икономическа полиция е предотвратен риск от нерегламентирано изгаряне на масла, обвивки на кабели и др.и евентуално замърсяване на атмосферния въздух.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изчистиха двора на 30 СУ "Братя Миладинови" след ремонтните работ......

Събрани са отпадъците след ремонтните работи в двора на столичното 30 СУ "Братя Миладинови". Това става след като от Сто...

Прочети още keyboard_arrow_right