Допълнителни жълти контейнери за район Витоша

-

Снимка: Столица.bg

След проверка на място от столичния кмет по екология – Десислава Билева, бе установена нужда от поставяне на допълнителни жълти контейнери в район Витоша, съобщават от Столична община.

От началото на годината в района е увеличена кратността на обслужване на жълтите контейнери за разделно събиране на опаковки. Към момента на местата с установено препълване те се обслужват 2 пъти седмично, а останалите контейнери по график всеки петък. Разположени са и допълнителни жълти контейнери, на адресите, идентифицирани като нуждаещи се.

Административните и търговските обекти следва да се включат в системата за разделно събиране на отпадъци. Към момента допълнително са включени още 11 фирми от кв. Драгалевци, а други 6 са в процес на подписване на споразумителен протокол.

Столична община напомня, че разделното събиране на отпадъци е важна стъпка за по-екологично и зелено бъдеще.

Междувременно Столица.bg видя, че контейнерите в кв. Павлово на район "Витоша" наистина преливат, но не защото са недостатъчно на брой, а защото видимо не са извозени от няколко дни. Жителите на квартала не са изненадани, защото не се случва за първи път контейнерите да бъдат "пропуснати" от сметоизвозващата фирма. С увеличеното застрояване и множеството нови кооперации в района, съответно се увеличава и количеството смет, което живущите изхвърлят. Нови контейнери наистина са необходими, но не е зле и да се извозват своевременно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Южното локалното платно на бул. "Никола Петков" е затворено за ре......

Строителни бригади ремонтират южното локално платно на бул. „Никола Петков“ в отсечката от ул.“ Букет&...

Прочети още keyboard_arrow_right