Две граждански организации подписаха споразумение с район Витоша

Две граждански организации подписаха споразумение с район Витоша

Снимка: Фейсбук

Граждани и администрация обединяват усилия за гранични обекти с район Красно село

Район Витоша на Столична община подписа споразумение с две граждански организации за обекти, които са на границата с район Красно село, научи Столица.bg.

Усилията на администрацията се обединяват с гражданските "Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето", създадена от Цанко Донков и "Заедно за Манастирски ливади-запад", представлявана от Веселин Кръстев.

С този документ всички си подават ръце в името на една по-добра градска среда за живот. Според подписаното споразумение ще се споделя и обменя информация и добри практики. Също така ще се правят обсъждания и анализ на съществуващи проблеми в районите.

Особено внимание се отделя на изготвяне на съвместни мотивирани предложения и тяхното решение. Гражданските организации и район Витоша имат за цел създаване на съвместни проекти и инициативи, които целят да подобрят условията и качествата на живот в районите.

"Усилията ни ще бъдат насочени към обекти в погранична зона на районите. Такъв е бул. "Тодор Каблешков". Там има необходимост от "легнали полицаи" защото в късните часове и през нощта хората се оплакват, че се провеждат автомобилни гонки. Друга гранична точка е бул. "Братя Бъкстон". Там пък проблемът е със затрудняването на ляв завой на тролейбус 2. Причината е, че идващите от Околовръстното автомобили в посока центъра не спазват стоп линията на светофара. Така изтегляйки се напред затрудняват левия завой на тролей 2, идващ от Борово", набелязал е вече проблемните зони Цанко Донков от "Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето".

Той обясни, че сътрудничеството, което вече има организацията с район Витоша му е било отказано от местното кметство в Красно село.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Изчистиха от графити спирката на петицата в "Княжево", предстои р......

Изчистена от графити, лепенки и други драсканици е вече спирката на трамвай №5 в "Княжево". Другата седмица е предвидено...

Прочети още keyboard_arrow_right