Групата Княжевецъ иска да възстанови покритата спирка в автентичен вид (СНИМКИ)

photo_library
 • Групата Княжевецъ иска да възстанови покритата спирка в автентичен вид

  Снимка: Фейсбук, Княжевецъ

 • Групата Княжевецъ иска да възстанови покритата спирка в автентичен вид

  Снимка: Фейсбук, Княжевецъ

 • Групата Княжевецъ иска да възстанови покритата спирка в автентичен вид

  Снимка: Фейсбук, Княжевецъ

От мрачна и мръсна дупка, местните жители възстановиха спирката и я ремонтираха, но прозорците са зазидани

В нова битка за емблематичната покрита спирка в Княжево влизат членове на фейсбук групата Княжевецъ. Местните искат да се възстанови възможно най-близко до автетичния вид съоръжението. Те вече са изпратили писмо до Московска 33 с настояване за среща и подкрепа, за да преодолеят административния лабиринт.

Спирката бе изоставена и превърната на тъмна и мръсна дупка. Преди 2 години местните жители се събраха, изчистиха и ремонтираха спирката. Доброволци от цяла София им се притекоха на помощ и дори успяха да направят градинка в зеленото пространство отпред.

Проблемът обаче е, че спирката е била светла и е имала прозорци, които през годините са зазидани и там не влиза светлина. ОТ Княжевецъ са намерили стъклени тухли, така че слънчевата светлина отново да прониква в покритата спирка. За съжаление обаче срещат всякакви спънки - административни и местни, за да реализарт мечтата си и да възстановявт съоръжението он архивните снимки на София.

Във фейсбук групата Княжевецъ са открили архивна снимка от средата на миналия век на покритата спирка в Княжево.

На нея се виждат и 6-те големи прозореца, които някой в днешни дни е решил, че трябва да зазида, защото му пречат...

"Тези прозореци трябва да се възстановяват, а ако това не се случи ще ви информираме кой е причината за това. Идеите ни за възстановяване на билетния и туристически център на спирката ще се реализират, защото общината хареса предложенията ни. Надяваме се това да се случи и с другите предложения за осветление със стари фенери и декоративни огради с герба на София", пишат в групата.

"Със сигурност ще се борим това да се случи със зазиданите прозорци, които бяхме скрили с красиви фотографии от Княжево, за да не се вижда нищетата, до която беше докарана тази иначе истинска прелест на София и Княжево. Прозорците трябва да бъдат прозорци!", категорични са княжевци в Княжевецъ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Теодор Петков, кмет на Витоша: Гордея се, че всички училища и гра......

Инж. Теодор Петков е кмет на район Витоша-Столична община и е кандидат на ГЕРБ-СДС за трети мандат. За два мандата той у...

Прочети още keyboard_arrow_right