Информационен ден за градския транспорт при поискване в „Манастирски ливади - запад“

-

Снимка: ИНОЕЪР

Столична община и Сдружение „Заедно за Манастирски ливади - запад“ организират информационен ден, в ще бъдат представени електрическите минибуси при поискване по проекта ИНОЕЪР в кв. „Манастирски ливади - запад“, съобщават организаторите.

Срещата ще бъде на 3 декември 2022 година от 11:00 часа на ул. „Мур“ при площадката на „Амур“ в кв. „Манастирски ливади“.

Електрическите минибуси по проекта „Зелен обществен транспорт при поискване“ са специално пригодени за придвижване в южните квартали на столицата. Автобусите Карсан Джест Електрик са 6-метрови, като размерът е съобразен с интензивното застрояване и тясната улична мрежа, по която ще оперират. Те са нископодови, с място за инвалидна количка, климатизирани, с възможност за превоз на 20 човека. Големината на батерията им е 88 kWh и имат пробег над 250 км с едно пълно зареждане.

Представиха новите електробуси за довеждащ транспорт в южните квартали на София

Услугата ще се ползва чрез мобилно приложение, което ще е достъпно в Google Play и App Store. Целта на проекта е градския транспорт да стане по-предпочитан от софиянци, като прави връзката им от кварталите до основните пътни артерии в града по-бърза. Предвижда се услугата да заработи в началото на следващата година.

ИНОЕЪР е първият български проект, финансиран от инициативата "Иновативни дейности за градско развитие" (Urban Innovative Actions) на ЕС, която дава възможност на големите европейски градове да тестват иновативни, креативни, но и рискови решения на градски предизвикателства. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спирката на ул. „Любляна“ в Карпузица вече има навес...

Спирка номер 0345 на автобус 107 на ул. „Любляна“ в столичния кв. „Карпузица“ вече има чисто нов...

Прочети още keyboard_arrow_right