Инфраструктурата и канализацията остават сериозни проблеми в Бояна

-

Снимка: Кадър

Липсата на канализация и сметоизвозването са основните инфраструктурни проблеми на столичният квартал Бояна. Това сподели пред БНР Красимир Мунев, председател на УС на гражданско сдружение "Бояна сме".

"Никой не очаква нещата да се случват с магическа пръчка, но проблемът с канализацията на квартала съществува вече от години. До колкото разбираме, въпреки европейското финансиране, в Бояна отново няма да има канализация, докато нашите съседи от Драгалевци може да очакват, че тази година ще започне изграждането на канализация в техния квартал", сподели Мунев.

Жителят на столичния квартал отбеляза, че снегопочистването е "почти адекватно" за разлика от сметоизвозването, което отново е в плачевно състояние. Строежът на детската градина и стъпките за строеж на детска ясла в района бяха отбелязани като нещо положително, което радва жителите. Напоследък в квартала е имало течове и наводнения на мазета, както и проблеми с уличното осветление и със извозването на боклуци, които са били по вина на подизпълнители - дружества, с които общината има концесионни или други договорни отношения.

За съжаление, не всичко може да се реши от районния кмет, отбеляза Мунев. Той посочи като съществуващ проблем и промяната на параметрите за застрояване на квартала, както и увеличения трафик.

Теодор Петков, кмет на Район "Витоша", каза за проблема с изоставените автомобили, че процедурата по отстраняване на мпс-та е тромава и от откриването на автомобила до реалното му преместване минават около 6-7 месеца.

Направена е подписка по параметрите за застрояване, която е била подадена към Столична община и се чака решение, отбеляза кметът на района. Петков добави, че се правят срещи с представители на експлоатационните дружества, включително и с представители на Столичния инспекторат, за да се решат проблемите адекватно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Жители на Бояна: Самосвали изхвърлят изкопна пръст и камъни в рек......

Жители на столичния кв. „Бояна“ сигнализират, че вече една седмица камиони изхвърлят изкопна пръст, огромни ...

Прочети още keyboard_arrow_right