Как се асфалтират улици в "Манастирски ливади-запад"

-

Снимка: Facebook, Мария Славова

В столичния квартал "Манастирски ливади-запад" текат ремонти на пътното платно, частично преасфалтиране и изкърпване на множеството дупки, които пречат на движението от години.

"Може би не знам детайли за тези упражнения по ул. "Българска легия", но ми се струва абсурдно мястото, което беше и разбито и асфалтирано преди една седмица (въпреки, че точно там нямаше дупки), да се разбива днес отново", оплаква се гражданка от района.

Жената разговаряла с работниците и получила отговор, че те са ангажирани от собственика на близкия магазин да поправят асфалтирания от общината участък. Според тях направеното преди седмица е било некачествено, настилката е била положена върху калта, без основа, събирала се е вода и т.н. По думите на гражданката остава въпросът как са обработени останалите участъци, по които се работи в квартала. Другият въпрос, който изниква е, дали тези действия са съгласувани с районната администрация и доколко е законно извършването на тези "поправки". Още един въпрос, който гражданите поставят - ако работата е била некачествена, приета ли е, кой я е приел и потърсена ли е отговорност от изпълнителите за некачествените ремонти?

В момента се извършват ремонтни работи и на асфалтовата настилка по ул. "Иван Сусанин". "Вече няколко дни е нетърпим шум от къртачите. Ще изтърпим... Само че май няма контрол над работниците и те си къртят където им падне. На кръстовището на ул. "Ив.Сусанин" и ул. "Богомил Райнов" в момента къртят около канализационната шахта и здравия асфалт. Защо?", питат се гражданите от квартала. Същото се случва и на ул. "Майстор Ал. Рилец", отбелязват те.

"След още няколко кръпки улица "Ив.Сусанин" ще може да спечели приза най-грозна улица", коментира друг гражданин. Улиците имат нужда от цялостно преасфалтиране, а не от временно "закърпване на положението", смятат хората от квартала. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Детска градина в столичния "Витоша" със система за контрол на топ......

Пилотен проект за енергиен мениджмънт в сгради с обществено предназначение стартира в столичния район "Витоша", съобщава...

Прочети още keyboard_arrow_right