В Драгалевци санкционираха собственик на имот за изсечени дървета и храсти

В Драгалевци санкционираха собственик на имот за изсечени дървета и храсти

Снимка: Столица.bg

Собственик на имот в „Драгалевци“ бе санкциониран от Столичен инспекторат за нерегламентирано рязане на клони и дървета.

По време на текущ контрол инспектори от район Витоша са установили, че на ул. „Ген. Ковачев“ в кв. „Драгалевци“ са изсечени дървета и храсти. Голямото количество зелени биоотпадъци е изхвърлено на тротоара пред имота.

На собственика на имота е съставен акт за установяване на административно нарушение по реда на Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община. Санкцията за физическо лице е в размер от 1 000лв. до 5 000 лв.

От Инспектората напомнят, че кастрене на клони и сеч на дървета на територията на Столична община може да се извършва само след експертно становище и издадено писмено разрешение от кмета на съответната районна администрация.

Биоотпадъците, когато са малко количество следва да се оставят до контейнерите за боклук. Когато отсечените отпадъци са големи количества - собственикът трябва да го транспортира за своя сметка до Инсталацията за компостиране в м. Хан Богров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Събрани са отпадъците от "Беловодски път", оставени след чистене ......

  Събрани и извозени са едрогабаритните отпадъци от ул. "Беловодски път" в "Бояна", оставени след почистване на до...

Прочети още keyboard_arrow_right