С 1,7 млн. лв. модернизират 42 ОДЗ във Връбница

Реконструкция и модернизация на 42 ОДЗ във Връбница

Снимка: Столична община

Започна модернизацията на 42 Обединена детска градина "Чайка" във Връбница. Реконструкцията се финансира с  1 792 895,34 лв., без ДДС по ОП "Региони в растеж" 2014 – 2020 г. На първата копка вчера присъства районният кмет Младен Младенов и представители на дружеството изпълнител, на строителния надзор, ръководството на детското заведение, както и екипът за управление и изпълнение на проекта от Столична община и др.

Обновяването ще продължи 9 месеца. В строителните дейности се предвижда ремонт на фасадите на сградата чрез полагане на топлоизолация, нови цветови решения и използването на нови материали. Архитектурният облик на сградата ще се запази и същевременно ще бъде постигнато модерно архитектурно-художествено оформление.

Ще се извърши функционално преразпределяне на вътрешни пространства и ще се положат нови финишни покрития по стени и тавани, както и нова настилка по подовете. Предстои да бъдат изцяло подменени също така компрометираните инсталации в сградата. Щ бъдат изградени пожароизвестителна и оповестителна инсталация, както и подмяна на дограма. Ще се извърши усилване и укрепване на основи, изграждане на нови английски дворове и нови стълби. Ще се изградят съоръжения: нови подемници, нова хидравлична платформа и рампи с електрическо подгряване за осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Проектът включва също така: подмяна на дворните настилки, ударопоглъщаща мека настилка, пясъчници, ново парково обзавеждане и обновяване на оградата. Основният ремонт на обекта обхваща и внедряването на мерки за енергийна ефективност: топлоизолация на покрива и външните стени, монтаж на енергоспестяващи осветителни тела и др.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Училища от "Връбница" почетоха Апостола с програма в НИМ (СНИМКИ)...

Възпитаниците на 146 ОУ, 140 СУ, 62 ОУ, 61 ОУ, 175 ОУ и 74 СУ от район Връбница почетоха паметта на Апостола Васил Ивано...

Прочети още keyboard_arrow_right