Започва ремонт на 42 ДГ "Чайка"

детска градина ремонт

Снимка: dg42.eu

В началото на август започва сериозен ремонт на сградата на 42 ДГ "Чайка" до блок 507 в район "Връбница", съобщават от Столична община.
Заложена е направата на нови финишни покрития по стени и тавани, както и нова настилка по подовете. По време на ремонта ще се сменят изцяло старите инсталации в сградата, ще бъдат направени пожароизвестителна и оповестителна инсталации. Планирана е и смяна на дограмата.
Обновяването ще обърне внимание и на усилване и укрепване на основи, направата на нови стълби и нови английски дворове. За хората с трудности в придвижването ще има изградени нови подемници, хидравлична платформа и рампи с електрическо подгряване.

На двора ще бъдат сменени настилките, на площадките за игра ще има полагане на ударопоглъщаща настилка, ще има нови пясъчници и ново парково обзавеждане. Ще се набляга и на мерките за енергийна ефективност: топлоизолация на покрива и външните стени, монтаж на енергоспестяващи осветителни тела и др.

Общата стойност на ремонта е 1 792 895,34 лв., без ДДС. Средствата са осигурени в рамките на проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран от ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Баба Марта върза мартеници във "Възраждане" (СНИМКИ)...

За 6-та поредна година, дни преди 1 март, децата от общинските училищата в район „Възраждане“ помогнаха на Б...

Прочети още keyboard_arrow_right