В пет района започна монтаж на нови отоплителни уреди

-

Снимка: Столична община

 

Столична община продължава програмата за подмяна на стари отоплителни уреди на твърдо гориво. В районите "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Студентски" и "Триадица" вече започна монтажът на нови устройства.

Подписани са над 4 хиляди и 800 договора за смяна на отоплителни уреди, каза пред БНР Десислава Билева, заместник-кмет в направление "Зелена система, екология и земеползване“. 

„Предимно домакинствата избират пелети, климатици и над 350 домакинства са избрали газ. Към момента с всички тези домакинства са сключени договори. Искам да уверя и всички ваши слушатели и домакинства, че на тях ще бъдат монтирани отоплителните устройства“, допълни тя.

Всяко семейство, което се отоплява на дърва и въглища, може да подаде формуляр в районната администрация и да получи нов отоплителен урен, припомнят от общината. Изпълнителите ще доставят и монтират новите уреди по списъци, поетапно и паралелно, съгласно утвърдените графици за различните райони.

Проектът се осъществява по програма „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

80% от стикираните стари автомобили в София се премахват добровол......

През последната година в столичния район "Красно село" са установени и стикирани 234 автомобила, съобщи пред БНР Полина ...

Прочети още keyboard_arrow_right