Начална страница / Райони на София / район "Илинденд", СО / Ремонтът Ларгото в ж. к. „Захарна фабрика“ приключи

Ремонтът Ларгото в ж. к. „Захарна фабрика“ приключи

Един от изпълнените големи проекти на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов е ремонтът на Ларгото – вътрешноквартална улица и зона за разходка и отдих, разположена в ж.к. „Захарна фабрика“. За това се споделя в социалната мрежа.

Отбелязва се, че дейностите по ремонта и обновяването на Ларгото са се изразявали в пренареждане на паважната настилка на улицата, цялостна реконструкция на островната пешеходна алея с нова настилка от унипавета и изградена достъпна среда под формата на рампи за хора с увреждания.

Вече са монтирани 18 нови пейки и 6 нови кошчета за боклук. В градинките са засадени млади розови храсти, като желанието на Кмета е да се развие един прекрасен квартален мини розариум.

„Захарна фабрика“ е един от най-старите жилищни квартали в София. Той има стара инфраструктурата, която се нуждае се от обновление и реконструкция. Кметът споделя, че му се иска това да се случва с по-ускорени темпове, но всичко зависи от финансовите възможности. Голямо предимство е, че няма много високо строителство, а междублоковите пространства са зелени и просторни.

Освен текущата поддръжка и ремонт на улици и тротоари, залегнали в годишната програма на районната администрация, целта на Кмета е годишно поне една вътрешно квартална улица да бъде изцяло ремонтирана – през настоящата година това е ул. „Божана“ в ж.к. „Захарна фабрика“, която е възлова улица за квартала.

Наред с по-големите проекти, са ремонтирани поетапно и с оглед на финансовите възможности и прилежащите тротоари на санираните блокове в ж.к. „Захарна фабрика“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

В 3-то СУ стартира проектът „Детско полицейско управление“

В 3-то СУ стартира проекта „Детско полицейско управление“ в партньорство с 3-то РУ на СДВР. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *