Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / В район „Младост“ са горди с инициативата “Детско полицейско управление“

В район „Младост“ са горди с инициативата “Детско полицейско управление“

В 82 ОУ „Васил Априлов“ в кв. “Горубляне” бе поставено началото на една интересна обществено- полезна инициатива, наречена “Детско полицейско управление“. Тази програмата е насочена към обучение на ученици от начален и прогимназиален етап на обучение. Идеята е децата, наред със забавлението, да получат знания и умения за:

– опазване на своя живот и този на приятелите си;

– справяне в трудни ситуации – у дома, в училище, на улицата, в планината;

– научаване на права и отговорности пред обществото;

– работа в екип, уважение и толерантност към различните.

Вр.И.Д. кметът на район “Младост” арх. Русев, приветства децата за ентусиазма, с който се включиха от първия ден в програмата. Също така поздрави комисар Ани Петрова – началник на 07 РУ-СДВР, за инициативата и за удачния избор на възрастов диапазон на децата, в който те градят отношението си към света, могат да бъдат възпитавани на респект към закона и работата на полицията, споделят в социалната мрежа.

Евелина Станчева – началник отдел “Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“, заедно с директора на 82 ОУ – г-н Ганчев, поеха ангажимент да мултиплицират тази програма и в останалите училища в район “Младост”.

Всички изразяват надежда, че един от градивните ефекти на тази програма, ще е намаляването на дребното хулиганство и противообществени прояви, като чупенето на пейки, люлки, лампи и друго обществено имущество.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Арх. Румен Русев

Арх. Румен Русев се включи в дискусия за детските градини

Арх. Румен Русев, временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“ сподели в социалната мрежа задоволството …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *