Начална страница / Райони на София / район "Надежда", СО / Комплекс за минифутбол ще има до два месеца в “Свобода
Снимка: район "Надежда"

Комплекс за минифутбол ще има до два месеца в “Свобода

Българският футболен съюз (БФС) започва изграждането на модерен спортен комплекс в столичния “Свобода”, район “Надежда”, съобщават на сайта си от районната администрация. Комплексът ще има три терена за минифутбол, а настилката ще бъде професионална, според всички изисквания на международната централа ФИФА.

Идеята е децата да могат да играят футбол на преференциални цени, а също и любителите на минифутбола. До дни започват строителните дейности, тъй като документацията вече е готова. До два месеца комплексът ще е готов и ще може да се играе на него.

Теренът е даден от Столична голяма община с решение на СОС, а договорът предвижда спортното съоръжение да се стопанисва от БФС над 20 г. Със строителството и настилките се заема оторизиран от ФИФА производител. Спортното съоръжение ще има и собствен паркинг.

Футболният комплекс ще бъде изграден по програма FIFA Forward и ще се ползва от БФС, а приходите ще се за поддръжка. След изтичане на договора спортният обект остава собственост на район “Надежда”. Футболният съюз е поел ангажимент и за охраната на обекта и спазването на обществения ред.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

300 домакинства експериментално ще събират боклука разделно

Започва експериментална програма за разделно събиране на боклука, в която ще се включат 300 столични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *