Начална страница / Райони на София / район "Надежда", СО / Концерт за деня на християнското семейство в София

Концерт за деня на християнското семейство в София

По случай Въведение Богородично на 21 ноември в зала „България” от 19.00 ч. ще се отпразнува Деня на православната християнка младеж и християнското семейство.

Програмата ще започне с тържествено посрещане на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. В програмата участват Хора при Богословския факултет на СУ „СВ. Климент Охридски”, също така и Камерния смесен хор „Петър Динев” при храм „Св. Кирил и Методий”. Нека да не забравяме и смесен хор „Ave musica” , Софийски свещенически хор, Софийски свещенически хор, ансамбъл „Драгостин фолк национал” и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“.

Празникът се отбелязва от 1929 г., когато с решение на Св. Синод на Българската православна църква се чества, като Ден на християнското семейство. Целта на празника е да се възпитават децата във вяра и благочестие.

Според традицията на този ден семейството се събира около трапезата с вкусна гозба, топла пита и чаша вино. След вечерята масата не се прибира, за да може Богородица да дойде през нощта. Така тя ще похапне и да богослови гостоприемния дом.

Също така може да се познае какво ще е времето приз идната година. Лятото ще е сухо, ако на този ден е топло и слънчево, а за да е лятото дъждовно и да има богата реколта – на този ден трябва да вали дъжд или сняг.

За децата на 20 ноември

По случай празника на 20 ноември в Концертна зала ОКИ „Надежда“ от 11 ч ще може да видите детска оперета от Маргарита Маргаритова „Рожден ден“.  С участието на  „Симфониета „София“ и деца от вокална група „Надежда“

Снимка: Розали

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Валерия Пенева

Виж също

София Тех Парк е домакин на TRAP fest 2018

Фестивалът на младежта, технологиите и изкуствата TRAP fest 2018 се провежда за втори път в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *