Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / Две нови групи ще има ДГ “Росна китка” след реконструкцията

Две нови групи ще има ДГ “Росна китка” след реконструкцията

Малчуганите от детска градина “Росна китка” в Дружба 1 ще започнат учебната година в други градини. Причината е, че в тяхната е започнат основен ремонт. Цялата сграда е изтърбушена до основи, за да бъде обновена и разширена.

Според проекта ще има разширение на сградата на 96 ДГ „Росна китка“. Предвиждат се реконструкция на съществуващата сграда на градината и по-големи възможности за прием на повече деца. Ще бъдат изградени две нови пристройки. В една ще има помещения за две нови групи – яслена и градинска, а в другата – физкултурен салон.

Двете нови сгради ще имат топла връзка към съществуващата сграда на градината. Малчуганите бяха разпределени в други гадини още в началото на лятото, когато започна грандиозния ремонт, който трябва да завърши в средата на 2019 г. До тогава, с одобрението на родителите децата ще посещават другите градини в района със заповед на кмета. , която се ремонтира.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Проект за 5,2 млн. лв. ще се реализира в Нови Искър до края на 2019 г.

Над 730 000 лв. са инвестирани в район Нови Искър на София. Продължаваме и в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *