Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / Кметът на столицата направи оглед на ремонта на кметството в Мировяне

Кметът на столицата направи оглед на ремонта на кметството в Мировяне

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, заедно с Даниела Райчева – кмет на район „Нови Искър“ и г-жа Ирина Савина – зам.-кмет „Инвестиции и строителство“, г-н Людмил Игнатов – зам.-кмет на район „Нови Искър“ и г-жа Йорданка Пенкова – кмет на село Мировяне, извършиха оглед на ремонтните дейности по сградата на кметството в село Мировяне, район „Нови Искър“.

Там в момента се ремонтира фасадата, като се полага топлоизолация, подменя се настилка пред и около сградата на кметството. На подмяна подлежат осветителните тела вътре в сградата и част от дограмата. През годините със средства на бизнеса са били ремонтирани две помещения на първия етаж за лекарски и зъболекарски кабинет.

В началото на месец септември тази година беше приключен ремонта на покрива с вътрешна топлоизолация на сградата на 172 ОУ, кв. „Гниляне“.

Все още се работи по смяната на дограмата в кметството на село Доброславци, където се помещава и НЧ „Пробуда“. Прави се нова ограда и ремонт на съблекалните на стадиона в село Войняговци, основен ремонт на покрива на читалището в квартал „Курило“.

 

Прави се нова многофункционална спортна площадка в училищния двор на 170 СУ “Васил Левски”, като със съфинансиране от бюджета на училището се възстановяват прилежащите зелени площи.

Предстои да започне цялостното обновяване на спортната площадка до пазара в кв. „Курило“. Ще бъде изградена пристройка за физкултурен салон към сградата на 176 ОУ “Св.св. Кирил и Методий”, с. Негован, нова сграда на детска градина за 6 групи на мястото на ЦДГ 1, нова спортна площадка в с. Доброславци.

Средствата за реализация на всички тези обекти са осигурени от бюджета на Столична община и СУСОПФ, за което г-жа Райчева благодари на г- жа Фандъкова и г-жа Савина.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Проект за 5,2 млн. лв. ще се реализира в Нови Искър до края на 2019 г.

Над 730 000 лв. са инвестирани в район Нови Искър на София. Продължаваме и в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *