Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / Район „Нови Искър“ стартира пилотен проект: „Подобряване качеството на атмосферния въздух”

Район „Нови Искър“ стартира пилотен проект: „Подобряване качеството на атмосферния въздух”

Район „Нови Искър“ стартира пилотен проект: „Подобряване качеството на атмосферния въздух в сектор битово отопление, чрез подмяна на индивидуални домакински горивни устройства на твърдо гориво на територията на Район „Нови Искър“
Район „Нови Искър“ стартира процедура за кандидатстване по пилотен проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в сектор битово отопление, чрез подмяна на индивидуални домакински горивни устройства на твърдо гориво на територията на Район „Нови Искър“.

Той ще се реализира на територията на район „Нови Искър“ и предвижда безвъзмездна доставка и монтаж на 30 броя пелетни печки на еднофамилни жилищни сгради и осигуряване на нужното количество пелети за един отоплителен сезон.

Целта на Пилотният проект е подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община, чрез подмяна на горивни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с пелетни печки, които са по-ефективна форма на отопление, по отношение опазването на качеството на въздуха.

Основното изискване към всички кандидати е имота (жилището), за който кандидатстват да е тяхна собственост. Истинността се доказва с копие от документ за собственост и при проверка на място.

Кандидатите могат да участват за едно жилищно помещение отоплявано на твърдо гориво (дърва и въглища) с площ до 100 м2, което помещение се отоплява постоянно през отоплителния сезон или е основно отоплявано помещение в жилището.

Всички желаещи да кандидатстват  могат да подават заявления (по образец) с приложени към него документи от 11.12.2017г. до 08.02.2018г. в деловодството на район „Нови Искър“ с адрес: гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“ 123.

Необходимите документи могат да бъдат получени в деловодството на Районната администрация, както и могат да бъдат изтеглени от интернет сайта.

За повече информация на тел.: 02/991 7416 и  02/ 991 64 36.

Документи за кандидатстване:

Заявление за участие (по образец);

Декларация за съжителство (по образец);

Декларация за съгласие за проверка да декларирани данни (по образец);

Копие от документ за самоличност (на заявителя) – кандидатите трябва да живеят (да имат постоянен или настоящ адрес) на територията на район „Нови Искър“;

Копие от акт за собственост на имота – кандидата трябва да е собственик на имота, за който кандидатства;

Служебни бележки с месечен доход на всички работещи членове на домакинството (за пенсионери удостоверение с размера на месечната му пенсия);

Копие от Решение на ТЕЛК/НЕЛК за всеки член на домакинството (ако има установени такива с трайни увреждания с 50 и над 50 на сто).

Повече информация можете да намерите ТУК

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

В район „Нови Искър“ работят за кариерното ориентиране сред учениците

Кметът на столичния район „Нови Искър“ сподели в социалната мрежа, че усилено се работи по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *