Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / Тази неделя в Мировяне ще се проведе спортен празник, включващ състезание с колела, волейболен и футболен турнир

Тази неделя в Мировяне ще се проведе спортен празник, включващ състезание с колела, волейболен и футболен турнир

За поредна година в Мировяне, част от столичния район „Нови Искър”, ще се проведе спортен празник, който ще включва състезание по майсторско колоездене, волейболен турнир и футбол – родители срещу деца. Събитието ще се проведе на 17 юни от 11 часа на легендарния стадион „Димитър Пенев”, а организаторите са се погрижили победителите да получат специални награди и медали.

Организатори са Кметство Мировяне и „Футболен клуб Спортист 13 – София”. Събитието се финансира от Столична община по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта. През настоящата година София е Европейска столица на спорта и спортният празник се осъществява в подкрепа на тази инициатива.

През последните години Столична община реализира политики, целящи да насърчат активния и здравословен начин на живот и популяризиране на масовия спорт като приоритет в живота на хората. Благодарение на финансовата подкрепа на Столична община, в район „Нови Искър” се реализират множесто спортни прояви финансирани от Програма за развитие на физическото възпитание и спорта.

През 2017 Кметство Мировяне реализира проект „Спортувай активно – живей екологично”, който включваше дейности по гражданско и екологично образование и спортен празник. Проектът се радваше на голям интерес от жителите на района, а състезанието с колела се превърна в истински празник за всички присъстващи.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Мостът на „Доброславско шосе“ е с нова конструкция и система за отводняване

Основният ремонт на моста по ул.“Доброславско шосе“ над р. Уршак вече приключи. Основната цел бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *