Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / За канализационната и водопроводна мрежи на с. Войнеговци, досега са отишли около пет милиона лева

За канализационната и водопроводна мрежи на с. Войнеговци, досега са отишли около пет милиона лева

Йорданка Фандъкова и Ирина Савина, която отговаря за перото „Инвестиции и строителство“ инспектираха изграждането на канализация в село Войнеговци, район „Нови Искър“. При посещението, кмета на София обяви, че са вложени около пет милиона лева за изграждане на съоръжението.

Повече от милион и половина лева са отишли за строежа на локална пречиствателна станция. За преустройство на водопровод с дължина 3.6 километра са заделени 470 хиляди лева, още 2.6 мил. лв. за 3.6 км. битов канал и дълъг 1.4 км. канал за отвод на дъждовните води.

Отделно от този проект във Войнеговци са инвестирани средства и във модернизация на футболният стадион, както и нови места за спорт и фитнес.

Фандъкова похвали Столична община, като каза, че за десет години – от 2006 г. до 2016 г. са подменени и реконструирани повече от 380 км. от водопроводната мрежа и 150 км. канализационна такава – в “Овча купел”, “Горна баня”,”Суходол”, “Люлин”, “Банкя”, “Нови Искър“, “Надежда” – 3 и 4, “Горубляне”, “Бенковски”, “Модерно предградие”, “Илиянци”, “Симеоново”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

В район „Нови Искър“ работят за кариерното ориентиране сред учениците

Кметът на столичния район „Нови Искър“ сподели в социалната мрежа, че усилено се работи по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *