Начална страница / Райони на София / район "Оборище", СО / Предстои заключително обсъждане на проекта за реконструкция на театър „Сфумато“

Предстои заключително обсъждане на проекта за реконструкция на театър „Сфумато“

Общински съветници от Постоянните комисии по опазване на околната среда, по устройство на територията и архитектура и по образование и култура на Столичния общински съвет участваха в обществено обсъждане на проект за „Преустройство и реконструкция на театър „Сфумато“ за бившата сграда на баня „Подуене“ в парк „Заимов“ – район „Оборище“.

Представеният проект планира изграждане на втора зала с 400 места, „умна“ сценична механизация, складове за декор, помещения за настаняване на артисти, подземен паркинг с 20 паркоместа за състава на театъра.

Съобразно експертната оценка на проектантския екип по част „Паркоустройство и благоустрояване“, в строителното петно попадат 21 дървета, които при изпълнение на проекта трябва да бъдат премахнати или да бъдат преместени. От тях, съгласно оценката, 11 дървета са в добро и средно състояние, а 10 – в лошо. Застрашени от строителните дейности са 5 дървета в добро състояние.

За запознаване с документацията на проекта със заповед на кмета на район „Оборище“ е определено времето на приемните дни на районната администрация:

  • сряда от 13,30 ч. до 16,00 ч.
  • петък от 9,30 ч. до 12,00 ч. на 4 ет. в сградата на районната администрация на район „Оборище“ – бул. „Мадрид“, №1.

Писмени становища по проекта могат да се внасят до 8 октомври 2018 г. в деловодството на район „Оборище“.

Очаква се заповед на кмета на район „Оборище“, с която ще се определи нова дата за заключителното обсъждане по процедурата на общественото обсъждане, за да бъде съобразена с професионалните ангажименти на представителите на театър „Сфумато“.

За проекта има издадена виза, която преди влизането й в сила, следва да се съгласува с Дирекция „Зелена система“ – СО. Част от този процес е произнасянето със становище на Комисията по опазване на околната среда на СОС, поради значителния брой дървета, подлежащи или застрашени от премахване.

Проектът е включен в индикативната листа на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. София, одобрен с Решение №722 по Протокол 54/ 19.12.2013 г. на Столичния общински съвет. Т.е. с включването на проекта в плана общинските съветници и комисиите на СОС ясно са заявили позицията си за него с гласуване.

Обсъждането цели създаване на максимална прозрачност, да се гарантира законосъобразност и защита на обществения интерес за предстоящите решения и действия на общината за всички граждани на София!

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

ТР "Сфумато"

Решават за ремонта на “Сфумато” на поредно публично обсъждане

Каква ще е съдбата на театър “Сфумато”? На този въпрос отговор ще има в сряда,  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *