Начална страница / Още / Обявиха конкурс “Най-мръсна детска площадка” в Сухата река

Обявиха конкурс “Най-мръсна детска площадка” в Сухата река

На страницата на сдружение “Безопасни детски площадки” се обявява фотоконкурс – “Най-мръсна детска площадка” в кв. Сухата река”. Организатор е арх. Анна Тодорова. В социалната мрежа са публикувани условията.

Изискването за участие е да се качи снимка на детска площадка от квартала с точното и местоположение. Може да се участва с колкото искате снимки и детски площадки. “Моля само, една детска площадка да бъде в един пост с допълнителни снимки в коментарите под нея”, уточнява арх. Тодорова.

Победител ще бъде избрана детската площадка с най-много емотиконки под поста й. Наградата ще е доброволно и безвъзмездно почистване от отбор събрал се на доброволни начала на 6 октомври от 10:00 часа.  Крайният срок на конкурса е 4 октомри, скоро след това ще бъде обявено класирането. “Моля участвайте активно, заради бъдещето на децата ни!”, апелира архитект Тодорова.

Кампания “Освободете тротоарите” започва в столичния квартал “Стрелбище”. Инициативата е на “За безопасни детски площадки”. Родители предприемат граждански действия, за да освободят тротоара пред детската градина на децата си, който се ползва като паркинг от шофьорите. Инициаторите на кампанията Мая Цанева и Нона Кузманова коментираха инициативата пред Bulgaria on air.

“За 6 месеца аз и други хора сме подавали многократно сигнали до Столичната община, така че чрез медиация проблемът да се разреши, но за съжаление без особен успех”, сподели Мая Цанева.

Организаторите са излезли с предложение към Столичната община да се направи нещо на законодателна основа, което да спре неправилното паркиране. Все още обаче няма предприети действия от страна на общината.

От сдружението призовават всички граждани да изпращат сигнали на имейла на организацията safeplaygrounds.sofia@gmail.com. В рамките на кампанията те ще бъдат обединени и от тях ще се формира карта на проблемните тротоари в София, за които да се търси решение. Инициативата ще продължи до 12 октомври.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Подписват договора за доставката на новите линейки в столицата

Здравният министър Кирил Ананиев ще подпише днес два договора за доставка на нови линейки с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *