Начална страница / Райони на София / район "Студентски", СО / Премиер и министър откриват ремонтирания Зимен дворец

Премиер и министър откриват ремонтирания Зимен дворец

Премиерът Бойко Борисов е поканен на откриването на ремонтирания и обновен Зимен дворец в Студентски град на 2 октомври т. г. Утре на церемонията ще присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщават от спортното министерство.

Прогнозната цена за ремонта беше около 4 млн. лв. без ДДС. С ново лед осветление, повече съблекални, стаи за допинг контрол и лекарски кабинет спортното съоръжение има съвсем нова визия. Трима спортни министри не успяха да направят ремонт на Зимния дворец, който погълна доста средства, докато блесне в сегашния си вид.

Неуспешен опит за цялостна реконструкция на обекта направи и спортната министърка Марияна Георгиева (в кабинета Орешарски). Тя беше амбицирана да се упражнява върху съсипания Дворец и да вложи около 40 млн. лв. държавни пари. Процедурите обаче минаха през съда и така желанието за грандиозни и неповторими по стойност ремонти бързо изчезна.

Съоръжението не бе виждало ремонт от пускането му в експлоатаци през 1983 г. Всъщност правеха се няколко пъти козметични и освежаване, но това не реши проблемите на гиганското спортно съоръжение.

След реконструкцията то вече има нови мантинели около ледената пързалка, климатична инсталация, ремонтирани седалки и трибуни. Подменени са и дограмата, електроинсталацията, канализацията и водопроводната система, покривът, а сградата има и топлоизолация. Съблекалните са двойно повече, което позволява повече клубове да тренират там.

Изпълнено е защитно покривало на леденото поле, което ще позволи провеждане на мероприятия в залата целогодишно без да се размразява леда. От съобщението на ММС не става ясно дали е подновена и инсталацията за амоняк, която се използва за замръзяване на леда.

Ремонтът започна миналата година през септември. Търговското дружество, което е собственик на имота – Академика 2011 започва ремонт и на тренировъчната зала за 1 млн. лв.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

В 55 СУ “ Петко Каравелов” научиха тънкостите на „безопасния“ Интернет

Октомври е европейски месец на киберсигурността. В тази връзка, екипът на район “ Студентски”, заедно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *